yvonne tuvesson rosenqvist

Rollfoton från min sångartid

Klicka på bilden så blir den större...

Under min karriär (om man nu ska kalla min yrkesgärning för "Karriär" så har det ofta hänt att när jag väl fått erbjudande om jobb så kommer de i klumpvis. Först ingenting och sen som i ketchupeffekten allt på en gång! 

Sommaren 2015 blev jag erbjuden att dels sjunga Elvira i Don Giovanni och dels Josepha i Vita Hästen. Ja, funderade en hel del men kom fram till att om jag nu i framtiden inser att jag inte hinner sjunga sceniska partier mer så bör jag ju sluta med en opera och Elvira lät lockande så jag tackade ja till Don Giovanni och undrade om de inte kunde flytta in Vita Hästen inomhus till hösten i Växjö Konserthus - men det gick inte så då tackade jag nej. Regissör i Huseby var dessutom Elisabeth Ljungar som jag träffat strax efter min studietid i Stockholm och jag ville gärna jobba tillsammans med henne och så hade jag mer eller mindre lovat operachefen Björn Elmgren att komma till Huseby.

Det blev inte Elvira för mig utan när det väl blev dags så fick jag ta mig an Zerlina och egentligen kände jag nog att jag var för gammal för denna (i mina ögon) unga nygifta brud men jag kände också att jag röstligt skulle fixa att sjunga ungt och fräscht så då var det bara att försöka hitta ungdomen i kroppen också. Minus 8 kg blev det tills det var dags för premiär. Det blev en fantastisk sommar och en fantastisk uppsättning. Så annorlunda miljö som masugnen är tilltalade mig också och Huseby är verkligen en pärla. Don Giovanni sommaren 2015

"Om du är fredlig, söt och beskedlig" 

Ja, just så borde hon va, Zerlina. Det insåg hon mot slutet av SmålandsOperans uppsättning av Don Giovanni i masugnen på Huseby Bruk. Markus Kroon som Mazetto.

En blivande brud - Zerlina i Don Giovanni. Huseby 2016

Masugnen som var spelplats för Don Giovanni och de flesta av SmålandsOperans uppsättningar på Huseby. Trollflöjten 2014, Don Giovanni 2015 och Barberaren i Sevilla 2016.

Den fantastiska Operaorkestern under ledning av Maria Ingemarsson Berg. Toppen!!

Sminkloge

Uppläxad av min nyblivne make - Du skall inte ha begär efter någon annan av mig - falska slyna! 

Hm... uppskattade kanske inte riktigt ordvalet - falska slyna men Markus Kroon som sjöng Mazetto är toppenkille! Och roligt att han finns på hemmaplan. Så roligt att vi hemmasångare får möjlighet att visa vad vi kan - tack SmålandsOperan för att ni låter oss göra det! Lycka till framöver!!

 1