yvonne tuvesson rosenqvist

Ett år fyllt av olika sångprogram, heltidsjobb, körningar till barnens alla olika aktiviteter och övrigt som finna i ett hem och en familj.

Ett år som fortfarande inte ville lyfta, som fortfarande stod och stampade, kanske inte på samma plats men jag kom ingenstans ändå.Dock en sommar som faktiskt blev ganska fin.

Ett år innehållande en hel del kiv och gräl och syskonbråk och jag kände ett tag att nu orkar jag inte längre men det gjorde jag ju...

Bytte bil i årets sista månader då min lilla nyinköpta Corsa inte höll måttet - den fick inte plats med hockeytrunk, hundbur, barn och mig själv på en gång och dessutom var den för liten, motorljudet hördes för väl inne i bilen och ville jag köra om bilen framför så var det bara att hoppas att jag skulle hinna om innan raksträckan var slut! Seg är i underkant om man vill prata om prestanda vad gäller en Corsa! Numera har jag en Astra med turbo! Här får allt plats, jag hinner köra om och jag känner att bilen är en lite mindre storbil - skönt! Sen att jag förlorade 50 000 på Corsan och fick lägga till lite till i bytet spelar mindre roll. En bra bil är bra att ha!!

I samma veva blev vi också med foderhäst. Amelie har numera en Mino att ta hand om och rida. En underbart snäll häst med liv och lust men hon är knepigare att rida med lite egen vilja och vana från tidigare ryttare. Men hon har hittat sin plats i stallet på Ödegärde och vi gillar henne. Hon kommer att bo hos oss fram till sista maj sen får vi se hur det blir. Kanske får hon stanna lite till men troligen inte. Nåja, då har vi provat på att vara foderhästare. 

 Med Henning var vi i Kungsbacka på hockeyturnering och det gick bra för grabbarna. Dock bråkade barnen i bilen hela vägen dit och hela vägen hem så det är bara att konstatera att någon längre bilresa, typ skidresa, är aldrig aktuellt för vår familj. Då hamnar vi i diket innan vi är på plats där vi ska vara!

2 föreställningar av Stina på Backen blev det dels i Mönsterås och dels i Kalmar stadspark. 2 fina föreställningar som påminde om mitt tidigare liv som sångerska. Det kom t.o.m. önskemål om en fortsättning... Visst skulle jag vilja skriva en fortsättning på Stina på Backen, men när? Just nu är jag mitt i livet, uppbokad till tänderna med allt möjligt och dessutom betydligt tröttare än vad jag tidigare varit. Jag misstänker att det är en form av lathet som tagit mig i sina klor för förr i tiden hade jag världens energi och lust till det mesta men numera är jag oftast trött när jag kommer hem och orkar inte vad jag borde... Tråkigt att ha blivit en sådan soffpotatis men jag hoppas att jag ska orka rycka upp mig 2014!!! Jag vill åter få den energi jag hade förr, vill åter kunna gå långa turer, cykla och helst också börja springa!!

Snön lyste med sin frånvaro hela julen och jullovet vilket gjorde att det gick så fort förbi. Tråkigt det också!

Jag var gästlärare på Folkhögskolan på Öland i början på december och det kändes både roligt som givande för dels mina elever och mig själv.

Jag höll mitt nyårslöfte (nästan) och drack ingen alkohol under hela 2013!! Bara ett yttepytte glas vin under besök i Stockholm på sommaren och det är jag stolt över! Jag kände under hösten 2012 att jag gärna drack en öl i stort sett varje kväll dels för att det var gott men också för att döva min inre stress. En stress av att vara på sin vakt - vad kommer att hända härnäst? Det har varit jättejobbigt och jag tror också att det är denna inre stress som bidragit till att jag ökat i omfång. Jag kan inte riktigt vara i nuet utan är hela tiden på min vakt - vad kommer att hända imorgon...? Så jag bestämde mig: Ingen alkohol! Och det gick betydligt bättre än vad jag väntat mig. Men jag vaknade också varje morgon tämligen pigg och orkade bege mig ut 4:50 på dagens första och bästa promenad med Mille. Helt klart den bästa starten på morgonen. Det hade jag aldrig orkat med om jag hade druckit någon öl kvällen innan - då hade jag varit alltför trött! Och dessutom tycker jag att jag sover sämre om jag dricker alkohol om än det är lite. Nåja, 2014 så kommer jag inte att vara lika återhållsam men jag blir nog ingen stordrickare heller för det har jag aldrig varit!!

Jobbet trivs jag väldigt bra med men det kan vara krävande och hetsigt i omgångar och det tar energi i massor men ger samtidigt så mycket så på Begravningsbyrån vill jag stanna. Känns skönt med ett fast jobb som jag trivs med och en fast lön som kan fördelas på hockey, ridning, mat, räkningar, lekningar och bensin för jösses amalia vad vi kör bil nuförtiden! Minst 5000 kronor i månaden lägger vi på bensin om man slår ut det på ett år och då är det bara att inse att pengarna inte räcker till så värst mycket mer än så! 

Har under 2013 insett att jag inte längre har kvar den där inre glädjen som jag hade förr - inte på samma sätt i alla fall och det har väl kommit stegvis under de sista åren. Samtidigt så är det väl bara att inse att sånt händer... Jag har alltid haft en tro på mänskligheten men den är inte lika stark längre...

Dock tror jag på: Mer kärlek männsikor emellan och mer godhet och givmildhet utan att förvänta sig något tillbaks!!!

Det kommer jag att leva efter 2014!!!