yvonne tuvesson rosenqvist

2012

Året som gått har varit betydligt bättre än föregående år...

Men ändå inte bra...

De sista 2 åren har varit oerhört jobbiga samtidigt som det funnits mycket glädje också. Det kommer jag inte ifrån!

Förra året, 2011, var ett dödens år - pappa, svärmor och mamma dog och det blev så otroligt tomt!

Saknaden har känts så jobbig och plötsligt hade jag ingen att ringa till eller åka till... Så tomt att mista mamma och pappa! Saknar dem ibland sååå mycket. Sorg, men ändå glädje över att jag talade om för dem att jag älskade dem medan de levde!! Alla fina minnen finns kvar och igår satt jag och gick igenom olika foton som gav mig så mycket. Ska fylla en vägg med fina bilder från livet!

I år har dock alla biverkningar efter alla dödsfall kommit. Med allt vad det innebär...

Ibland har jag inte vetat om jag orkar mer eller inte, men sen har jag tagit nya tag och gått vidare. Allt går - nästan, i alla fall och med 3 livliga och underbara barn i familjen måste det gå oavsett!!

Året började med att jag bytte jobb! Numera är jag begravningsbyråreceptionist! Och jag trivs alldeles utomordentligt med det! Sen dog min moster, vi hade boupptecknig och arvskifte för mina föräldrar - hemmet tillhör numera min syster, vilket jag är väldigt glad över, men lösöret är oskiftat...

Jobbet var oerhört intensivt under våren och jag hade lite sångjobb kvar på kontrakt som jag fick fullfölja i mars. Härligt med extralön och härligt med alla dessa fina ungar man möter ute med Stina på Backen! 

Vi renoverade hallar, yngsta dotterns rum och vårt sovrum med allt vad det innebär...även golv byttes. Lite nya möbler och byggande av två helt nya fasta garderober under snedtaket. Denna gång gjorde vi inte allt själva!

Sen kom sommaren med 5 veckors betald ledighet. Har inte haft semester sen jag var anställd inom Landstinget på 80-talet. Sa upp mig efter 4 års tjänstledighet -95. Efter 4 år på Operahögskolan var jag redo för sången.

Sommaren slutade jobbigt... men jag tog mig ändå vidare och med envishet, mycket energi (var jag nu fick den ifrån?!!!) har jag klarat av hösten med heltidstjänst i veckorna, alla barnens aktiviteter och Läderlappen om helgerna! Dock blev det en mycket fin föreställning med bra besättning i alla roller och mycket bra musikaliskt! Roligt! Och då orkar man mer än man själv tror!

Minnet från Orlovskytiden är mitt numera morotsfärgade hår...

Det lär jag ha tills det växer bort av sig själv...

Fick återremiss på mammografin i november eller om det var i oktober och en kväll vek jag tvätt medan jag tittade på mina föräldrar och undrade om det var  min sista jul jag hade framför mig... Kändes inte speciellt roligt utan oerhört plågsamt, samtidigt så gick jag till mammografin med fasta steg och därifrån med betydligt lättare steg. Det var enbart körtelvävnad de hade sett som var förändrat.

Har bekanta som inte fått samma glädjande besked... Känns tungt för dem och samtidigt är jag så lättad över mitt besked. Fick klart besked tidigare under året då jag gjorde cellprov och även om man alltid är lite nervös för svaret så tas det alltför ofta som givet att allt är okej!

Har återigen haft ett år fyllt med roliga sångjobb och även om jag trappar ner så sjunger jag mycket och det är inte riktigt slut än. Sjunger vid två tillfällen på Nyårsafton i Vislanda. Och som alltid så försöker jag inte bara välja gamla godingar utan att lära mig något nytt också så till Nyår blir det två helt nya sånger! Slutar med flaggan i topp - hoppas jag!

Hoppas innerligt att 2013 kommer att bli ett lyckligare år!

Ett år med tid för återhämtning och kraft för att ta itu med mig själv och mitt alltmer tilltagande midjemått. Ja, nu ska jag inte klaga - det finns de som har det värre, men jag lider av dessa onödiga överflödskilon! Jag vill kunna röra mig fritt som jag alltid gjort - lätt och ledigt men det gör jag inte längre och det hoppas jag få tid till 2013.

Vill kunna ut och springa igen. Förra året sprang jag med skoskav första gången vilket resulterade i inflammation och att jag svullnade upp runt hela vristen. Det är ännu inte helt bra. Vill också kunna promenera lite längre än vad jag har hunnit i år. Vill tappa 10 kilo!! På allvar!! Och jag kan inte banta, så jag måste kämpa bort vartenda kilo!!

Vill hinna med mina barn mer. Känner hur åren och deras barndom försvinner...snart har jag stora barn! Kör just nu till hockey, ridning och ibland till danslektioner. Är en deltagande mamma i alla fall, som hinner ta hundpromenader under tiden men ändå även hinner kika lite på varje lektion.

Vill hinna sjunga och öva lite mer än vad jag har gjort under 2012. Har så mycket noter som bara ligger och som jag vet kommer att passa mig fantastiskt bra! Känner också hur min smidighet i rösten försvinner och det vill jag inte, inte än...

Ska inleda år 2013 med nyårslöften:

Ingen alkohol, inget godis, helst ingen cola (bara ibland) och inga nya inköp av kläder! Har bestämt mig för att bara köpa det absolut nödvändigaste till mig själv och istället spara minst 1000 kronor i månaden till något gott olch så ska jag försöka skärpa mig och skriva till våra fadderbarn oftare!

Ser framemot kommande år.

Hoppas att det blir ett gott år.

Gott Nytt 2013 År!!!